DESPRE NISSAN
Service, piese, reparatii stivuitoare NISSAN
Nissan, la fel ca mulți producatori japonezi, nu are o istorie bogata in producția de stivuitoare, așa cum au producatorii americani. Acest lucru se datoreaza faptului ca Nissan a produs primul sau stivuitor abia in 1957. Și abia patru ani mai târziu, in 1961, a inceput producția pe scara larga de stivuitoare la uzina Totsuka a Shinnikkokukogyo Co. Ltd.
In 1965, Nissan a intrat pe piața americana, moment in care a inceput producția pentru piața americana.
In 1967, au inceput exporturile europene.
In 1985, a fost inființat centrul de aprovizionare cu piese de schimb al companiei din Amsterdam. Trei ani mai târziu, se inființeaza Nissan Europe.
In 1989, a fost achiziționata compania Barrett Industrial Trucks Inc. din Statele Unite, unde au fost produse stivuitoarele Nissan destinate SUA.
In 1989, Nissan și-a extins activitatea in domeniul stivuitoarelor prin inființarea Nissan Motor Ibercia S.A. in Spania.
In 1993, a fost inființata o agenție oficiala Nissan pentru stivuitoare in SUA, sub numele Nissan Forklift Corp.
In 1995, divizia spaniola este restructurata și ia numele de Nissan Forklift Espana S.A., fiind complet separata de divizia de motoare. Tot in acest an, Nissan introduce noile modele TX, o familie de stivuitoare electrice care ridica pâna la doua tone. In 1996, Nissan obține certificarea de calitate ISO 9001 pentru toate fabricile sale de stivuitoare.
Aceeași separare are loc și in cazul diviziei europene și se inființeaza Nissan Forklift Europe B.V..
In 2000, Nissan anunța un acord de cooperare cu Mitsubishi Heavy Industries.
In 2002, se inființeaza Nissan Forklift China la Shanghai.
In 2007, Atlet AB din Suedia, o companie care produce in principal utilaje de manipulare a materialelor și utilaje de mare inalțime pentru depozite, se alatura grupului Nissan.
In 2007, Nissan a sarbatorit cea de-a 50-a aniversare ca producator de stivuitoare.
In 2008, a fost anunțata seria TX 4. Aceasta gama de utilaje includea inovații precum frânele cu sistem umed complet inchise, care necesita mai puțina intreținere, oprirea automata pentru economisirea energiei, sisteme de asistența la manevra. Și mai multe sisteme pentru a spori confortul și siguranța operatorului, cum ar fi direcția reglabila, blocarea automata a catargului de ridicare, avertismente. Și deja aici au inceput sa aiba grija de mediu, cu emisii mai mici de zgomot și praf. Tot in acest an, va fi lansata seria GX, cu motoare pe gaz GPL și capacitați de ridicare de la 3500 la 5000 kg. Acestea sunt concepute in principal pentru condiții dificile și pentru funcționarea in aer liber, cu emisii reduse și o cabina pentru confortul operatorului.
Gama QX2, o familie de stivuitoare electrice cu patru roți de 80 de volți, a fost anunțata in 2010. Aceasta include caracteristici noi, cum ar fi un sistem de localizare a defecțiunilor incorporat pentru o depanare mai rapida și mai puține timpii morți. Deplasare și ridicare de mare viteza, durata lunga de viața a bateriei și un grad ridicat de versatilitate.
Un an mai târziu, compania anunța 2 noi serii de modele, RG și ZX.
Nissan echipeaza familia ZX cu un motor diesel cu intercooler turboalimentat, potrivit pentru sarcinile așteptate de la un stivuitor care funcționeaza in condiții grele și extreme. Utilajele pot ridica intre 6.000 și 8.000 kg. Pe lânga aceste caracteristici, aceasta familie de modele dispune și de o serie de soluții ecologice și rentabile.
Seria RG este o familie de stivuitoare de mare capacitate de ridicare, cu culoar ingust, care ridica intre 1,2 și 2,5 tone.
Dupa cum puteți vedea, Nissan a introdus mai multe modele noi și le-a modernizat pe cele vechi in ultimii ani. Trebuie sa faca acest lucru daca dorește sa ramâna in topul primilor zece producatori de stivuitoare din lume.
Cereti oferta pentru orice piesa Nissan.
GALERIE FOTO NISSAN
GALERIE FOTO NISSAN